Profiel


Staalbouw Heining is een modern constructie bedrijf uit Amsterdam, met meer dan 10 jaar ervaring in staalconstructies. Het monteren van staal constructies is al jaren een aparte bedrijfstak. Door de huidige ARBO wetgeving het ruime assortiment in materiaal, materieel en natuurlijk de complexheid van vele staal- constructies geeft deze bedrijfstak toch een specialistisch tintje.

Vanuit een zeer krachtige staalbouwbasis, bouwen we bedrijfshuisvestingen, industriebouw, portaalconstructies, trappen, hekwerk en mechanische onderhoud van installaties. Door de jaren heen zijn we doorgegroeid tot één van de kwalitatieve en flexibele staalbouwers van de Regio.

Onze bouwmanagers zijn stuk voor stuk specialisten, die precies willen weten wat u wilt. Bouwen begint met communiceren. Uw eisen en wensen moeten worden vertaald in het bouwproces. In zowel advisering, budgetbewaking, planning en kwaliteitsgarantie als ook de coördinatie van de bouwperiode, staan onze mensen u graag bij. Onze kracht is de kracht van samenwerking met vakbekwame en gecertificeerde monteurs en gediplomeerde kraanmachinisten wordt elke montage opdracht weer tot een goed einde gebracht. Wij bouwen voor diverse opdrachtgevers in deelopdrachten, aannemers en particulieren.

Bij ons zijn maatwerk, efficiency, veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit sleutelbegrippen.


Door de moderne inrichting van het bedrijf en gebruikmaking van geautomatiseerde machines kunnen we snelle levering en montage garanderen van staalconstructies, dak- en wandbeplatingen.

De kracht van Staalbouw Heining ligt in de samenwerking met de klant. Vanaf het begin van een project kunnen we ontwerpen en de klant adviseren om tot een sterk en duurzaam eindresultaat te komen. Met als toegevoegde waarde dat er naast een economisch staalontwerp ook al in een vroeg stadium gespecificeerde prijzen beschikbaar zijn voor diverse bouwcomponenten.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is te omschrijven als een manier van bouwen waarbij het milieu zo weinig mogelijk belast wordt. Belangrijke thema’s binnen het duurzaam bouwen zijn energie -efficiency, waterbesparing en duurzaam materiaalgebruik. Onze materialen zijn uitvoerig getest en staan garant voor duurzaamheid.

Sterke punten van staal in het kader van duurzaamheid zijn:

  • industrieel vervaardigde producten, via montagebouw geassembleerd;
  • een overzichtelijke, schone bouwplaats;
  • een flexibele en demontabele bouwwijze, die het mogelijk maakt gebouwen eenvoudig aan te passen aan gewijzigde eisen zoals indeling, installaties, gevels, et cetera, waardoor een langere (economische) levensduur van het gebouw mogelijk is óf waardoor stalen bouwproducten (bijvoorbeeld stalen balken) opnieuw bruikbaar zijn in een ander gebouw;
  • volledige recyclage;

Innovatieve staalbouwer

Staalbouw Heining staat bekend om haar innovatiedrang. Telkens weer zijn we op zoek naar nieuwe en slimmere oplossingen. We zijn continue bezig om onze producten door te ontwikkelen, eventueel in combinatie met andere partijen. Zo zijn we al vele malen succesvol geweest in alternatieve voorstellen voor staalconstructies, conserveringen, dak- en gevelbeplatingen.